W naszym materiale pokazujemy krok po kroku przyrządzanie mrożonej ryby po włosku. Dowiecie się m. in. jak wygląda proces badania ryby czy analiza chemiczna produktu. Specjaliści Frosty opowiadają także o pochodzeniu ryby, dobieraniu składników oraz procesie produkcji sosu.
Frosta szczyci się, że jej produkty zawierają certyfikat MSC. Co to oznacza? – Niebieski znak MSC gwarantuje, że ryby pochodzą ze stabilnych, dobrze zarządzanych łowisk. Gwarantuje też, że ryby pochodzą tylko z legalnych i pewnych źródeł oraz są prawidłowo oznakowane – czytamy na stronie internetowej Marine Sterwardship Council, organizacji pozarządowej, która przydziela certyfikaty określonym produktom. MSC ma dość rygorystyczne warunki przyznawania ceryfikatu.
Jakie to kryteria? Przede wszystkim w morzu musi pozostawać wystarczająca ilość osobników, aby mogły się rozmnażać. Ponadto, środowisko morskie powinno być chronione całościowo – by mogło nieprzerwanie być domem dla innych morskich gatunków. MSC jest przyznawane tym rybakom, którzy sprawnie zarządzają rybołówstwami i potrafią szybko zareagować w wypadku zmiany sytuacji na danym łowisku.
Warto także zwrócić uwagę na to, że ryby Frosty są cały czas zamrożone – od momentu złowienia aż do włożenia jej do piekarnika. Mintaje – złowione w Morzu Beringa – są filetowane i mrożone od razu na pokładzie statku, w ciągu maksymalnie 24 godzin od złowienia.
W swojej ofercie Frosta oferuje następujące produkty: paluszki rybne, warzywa na patelnię, dania gotowe, burgery czy produkty z kurczaka.
Dodaj komentarz