W naszym materiale pokazujemy krok po kroku przyrządzanie mrożonej ryby po włosku. Dowiecie się m. in. jak wygląda proces badania ryby czy analiza chemiczna produktu. Specjaliści Frosty opowiadają także o pochodzeniu ryby, dobieraniu składników oraz procesie produkcji sosu.
Frosta szczyci się, że jej produkty zawierają certyfikat MSC. Co to oznacza? – Niebieski znak MSC gwarantuje, że ryby pochodzą ze stabilnych, dobrze zarządzanych łowisk. Gwarantuje też, że ryby pochodzą tylko z legalnych i pewnych źródeł oraz są prawidłowo oznakowane – czytamy na stronie internetowej Marine Sterwardship Council, organizacji pozarządowej, która przydziela certyfikaty określonym produktom. MSC ma dość rygorystyczne warunki przyznawania ceryfikatu.
Jakie to kryteria? Przede wszystkim w morzu musi pozostawać wystarczająca ilość osobników, aby mogły się rozmnażać. Ponadto, środowisko morskie powinno być chronione całościowo – by mogło nieprzerwanie być domem dla innych morskich gatunków. MSC jest przyznawane tym rybakom, którzy sprawnie zarządzają rybołówstwami i potrafią szybko zareagować w wypadku zmiany sytuacji na danym łowisku.
Warto także zwrócić uwagę na to, że ryby Frosty są cały czas zamrożone – od momentu złowienia aż do włożenia jej do piekarnika. Mintaje – złowione w Morzu Beringa – są filetowane i mrożone od razu na pokładzie statku, w ciągu maksymalnie 24 godzin od złowienia.
W swojej ofercie Frosta oferuje następujące produkty: paluszki rybne, warzywa na patelnię, dania gotowe, burgery czy produkty z kurczaka.
Podobne artykuły
![pożar AKSAM](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_480,h_360/https://fabrykiwpolsce.pl/wp-content/uploads/2024/07/AKSAM-480x360.jpg)
Pożar w Zakładzie Produkcyjnym AKSAM w Malcu
lip 16, 2024![Aira](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_480,h_360/https://fabrykiwpolsce.pl/wp-content/uploads/2024/07/obraz_2024-07-08_142705070-480x360.png)
Dodaj komentarz