Smak dzieciństwa każdego z nas jest uzależniony od pierwszych cyferek naszego numeru pesel. Lata 70-te to chleb ze śmietaną i cukrem, 80-te to być może smak legendarnej gumy Turbo. W latach 90-tych powstało wiele firm, które dostarczyły nowych produktów i nowych smaków. W oku naszej kamery przegląda się tym razem producent kultowych Paluszków Beskidzkich.
Fabryka paluszków i przekąsek Aksam powstała w 1993 roku w Osieku. Głównym produktem wytwarzanym w fabryce od początku działalności są słone paluszki. Na przestrzeni lat produkcję systematycznie poszerzano.
W chwili obecnej, poza gęstą siatką dystrybucji krajowej, firma eksportuje przekąski na rynki zagraniczne: głównie wschodni, angielski, niemiecki, Ameryki Północnej oraz RPA. Każdego roku eksport produktów małopolskiej fabryki odnotowuje kilkudziesięcioprocentowe wzrosty. W jaki sposób wytwarzane są popularne łakocie? Zapraszamy do obejrzenia odcinka.
B.S.
Pozdrawiamy za pyszne Paluszki Beskidzkie z solą,makiem ,delikatesy. Nie można się oprzeć.Takie dobre.
Zdrowych pogodnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnym gronie.
Wszelkiej pomyślności w Nowym roku.
Życzą Krystyna i Zbigniew Michałowscy z Mińska Mazowieckiego