Fabryki w Polsce

Jak wygląda produkcja paluszków? Zobacz produkcję w fabryce Aksam

Smak dzieciństwa każdego z nas jest uzależniony od pierwszych cyferek naszego numeru pesel. Lata 70-te to chleb ze śmietaną i cukrem, 80-te to być może smak legendarnej gumy Turbo. W latach 90-tych powstało wiele firm, które dostarczyły nowych produktów i nowych smaków. W oku naszej kamery przegląda się tym razem producent kultowych Paluszków Beskidzkich.

Fabryka paluszków i przekąsek Aksam powstała w 1993 roku w Osieku. Głównym produktem wytwarzanym w fabryce od początku działalności są słone paluszki. Na przestrzeni lat produkcję systematycznie poszerzano.

W chwili obecnej, poza gęstą siatką dystrybucji krajowej, firma eksportuje przekąski na rynki zagraniczne: głównie wschodni, angielski, niemiecki, Ameryki Północnej oraz RPA. Każdego roku eksport produktów małopolskiej fabryki odnotowuje kilkudziesięcioprocentowe wzrosty. W jaki sposób wytwarzane są popularne łakocie? Zapraszamy do obejrzenia odcinka.

B.S.

 

One thought on “Jak wygląda produkcja paluszków? Zobacz produkcję w fabryce Aksam

  1. Krystyna Michałowska Reply

    Pozdrawiamy za pyszne Paluszki Beskidzkie z solą,makiem ,delikatesy. Nie można się oprzeć.Takie dobre.
    Zdrowych pogodnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnym gronie.
    Wszelkiej pomyślności w Nowym roku.
    Życzą Krystyna i Zbigniew Michałowscy z Mińska Mazowieckiego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *