Fabryki

Roleski. Zobacz, czym różni się produkcja ketchupu i musztardy?

Firma Roleski została założona w 1972 roku. Od początku była związana z rolnictwem oraz przemysłem spożywczym. W 1985 roku firmie udało się przełamać monopol firm państwowych na produkcję majonezu na skalę przemysłową.

Prawdziwy rozwój przypadł jednak na lata 90-te, kiedy w Polsce pojawiły się duże sieci handlowe. Majonezy Roleski pojawiły się wówczas na półkach sklepowych niemieckiej sieci HIT (przejętej później przez brytyjskie TESCO).

W kolejnych latach zakres oferowanych produktów się poszerzał: keczupy, koncentraty, sosy majonezowe. Największy sukces rynkowy odniosła jednak zupełnie inna kategoria – musztardy.

W naszym materiale możecie zobaczyć w jaki sposób, w fabryce Roleski, produkowane są musztarda, majonez oraz keczup.

źródło: republikaroleski.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Fabryki w Polsce