Firma Roleski została założona w 1972 roku. Od początku była związana z rolnictwem oraz przemysłem spożywczym. W 1985 roku firmie udało się przełamać monopol firm państwowych na produkcję majonezu na skalę przemysłową.
Prawdziwy rozwój przypadł jednak na lata 90-te, kiedy w Polsce pojawiły się duże sieci handlowe. Majonezy Roleski pojawiły się wówczas na półkach sklepowych niemieckiej sieci HIT (przejętej później przez brytyjskie TESCO).
W kolejnych latach zakres oferowanych produktów się poszerzał: keczupy, koncentraty, sosy majonezowe. Największy sukces rynkowy odniosła jednak zupełnie inna kategoria – musztardy.
W naszym materiale możecie zobaczyć w jaki sposób, w fabryce Roleski, produkowane są musztarda, majonez oraz keczup.
źródło: republikaroleski.pl
Podobne artykuły
![pożar AKSAM](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_480,h_360/https://fabrykiwpolsce.pl/wp-content/uploads/2024/07/AKSAM-480x360.jpg)
Pożar w Zakładzie Produkcyjnym AKSAM w Malcu
lip 16, 2024![Aira](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_480,h_360/https://fabrykiwpolsce.pl/wp-content/uploads/2024/07/obraz_2024-07-08_142705070-480x360.png)
Aira inwestuje 1,27 miliarda złotych w Polsce
lip 09, 2024![Jak powstaje linia do galwanizacji? Fabryka GALKOR](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_480,h_360/https://fabrykiwpolsce.pl/wp-content/uploads/2024/07/GALKOR-480x360.jpg)
Dodaj komentarz