Firma Roleski została założona w 1972 roku. Od początku była związana z rolnictwem oraz przemysłem spożywczym. W 1985 roku firmie udało się przełamać monopol firm państwowych na produkcję majonezu na skalę przemysłową.
Prawdziwy rozwój przypadł jednak na lata 90-te, kiedy w Polsce pojawiły się duże sieci handlowe. Majonezy Roleski pojawiły się wówczas na półkach sklepowych niemieckiej sieci HIT (przejętej później przez brytyjskie TESCO).
W kolejnych latach zakres oferowanych produktów się poszerzał: keczupy, koncentraty, sosy majonezowe. Największy sukces rynkowy odniosła jednak zupełnie inna kategoria – musztardy.
W naszym materiale możecie zobaczyć w jaki sposób, w fabryce Roleski, produkowane są musztarda, majonez oraz keczup.
źródło: republikaroleski.pl
Podobne artykuły

Jak powstają wafle tortowe? [VIDEO]
wrz 18, 2023
Brytyjczycy budują fabrykę w Ząbkowicach Śląskich
wrz 02, 2023
Jak powstają parówki i schabiki dla dzieci? [VIDEO]
sie 30, 2023
Słownik przemysłowy #102: Kęs
cze 14, 2023
Dodaj komentarz