W najnowszym odcinku „Fabryk w Polsce” przedstawiamy Wam produkcję w firmie Adikam. Każdego roku w tej rodzinnej manufakturze jest wytwarzanych 2,5 mln figurek czekoladowych. Na czym polega proces temperowania? Jakie owoce powinno dodawać się do czekolady? Wszystkiego dowiecie się z naszego materiału!
Manufaktura Adikam mieści się pod Krakowem – w Borku Szlacheckim. Firma szczyci się, że wyprodukowała już ponad 500 tys. kilogramów czekolady.
W rodzinnym przedsiębiorstwie wytwarzane są figurki czekoladowe oraz czekolady z owocami. Część z nich przygotowana jest na specjalne okoliczności – święta Bożego Narodzenia, Wielkanocy, ale także np. z okazji jubileuszu firmy.
Firma podkreśla, że ich przewagą na rynku są naturalne i świeże składniki. Adikam sprzedaje swoje produkty zarówno na rynku polskim, jak i zagranicznym.
Podobne artykuły

Polskie smaki w Phenix Food Wholesale Hub w Bankoku
wrz 24, 2024
Jak powstaje denaturat?
wrz 23, 2024
Jak powstaje „Kropla Beskidu”?[VIDEO]
mar 24, 2024
Jak powstają opakowania na cukierki? [VIDEO]
sty 08, 2024
Dodaj komentarz