W najnowszym odcinku „Fabryk w Polsce” przedstawiamy Wam produkcję w firmie Adikam. Każdego roku w tej rodzinnej manufakturze jest wytwarzanych 2,5 mln figurek czekoladowych. Na czym polega proces temperowania? Jakie owoce powinno dodawać się do czekolady? Wszystkiego dowiecie się z naszego materiału!
Manufaktura Adikam mieści się pod Krakowem – w Borku Szlacheckim. Firma szczyci się, że wyprodukowała już ponad 500 tys. kilogramów czekolady.
W rodzinnym przedsiębiorstwie wytwarzane są figurki czekoladowe oraz czekolady z owocami. Część z nich przygotowana jest na specjalne okoliczności – święta Bożego Narodzenia, Wielkanocy, ale także np. z okazji jubileuszu firmy.
Firma podkreśla, że ich przewagą na rynku są naturalne i świeże składniki. Adikam sprzedaje swoje produkty zarówno na rynku polskim, jak i zagranicznym.
Podobne artykuły

Jak powstają parówki i schabiki dla dzieci? [VIDEO]
sie 30, 2023
#PolscyPrzemysłowcy: Karol, Emil i Jan Wedlowie
cze 23, 2023
Słownik przemysłowy #102: Kęs
cze 14, 2023
Jak powstaje pizza mrożona? [VIDEO]
maj 22, 2023
Jak przebiega produkcja łososia wędzonego? [VIDEO]
kw. 07, 2023
Dodaj komentarz